OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 18:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) -

    DK: Előre szóltunk a menekültek elleni támadásról!

Futballhuligánok támadtak a menekültekre a Keleti Pályaudvarnál.A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben hívta fel a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges támadás lehetőségére,hiába.

Tegnapi közleményünkből:

“A helyszínen lévő civilek között ráadásul ma az a szóbeszéd ütötte fel a fejét,hogy futballhuligánok készülnek szervezetten a Keleti Pályaudvarhoz vonulni,hogy megfélemlítsék,vagy akár fizikailag is bántalmazzák a menekülteket. ...

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől,tud-e a magyar rendőrség a szervezett támadásról?A DK azt is tudni akarja,hogy a rendőrség felkészült-e a futballhuligánok feltartóztatására vagy hasonlóan engedékeny és tétlen szemlélő lesz,mint a déli határnál masírozó szabadcsapatok esetében?"

A Demokratikus Koalíció szerint már önmagában az is szégyen,hogy külön fel kell hívni a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges menekültek elleni támadásra,hiszen a titkosszolgálatok pontosan az ilyen cselekmények előzetes felderítésére valók. A DK szerint nem csak elfogadhatatlan,hanem egyenesen vérlázító, hogy a Belügyminisztérium még a felhívás ellenére sem tett semmit a helyszínen lévő menekültek,civilek és rendőrök védelméért.

A Demokratikus Koalíció a felelősök azonnali megnevezését követeli! Miért nem tett semmit a Belügyminisztérium az erőszak megfékezéséért,miért válsághelyzetben nyaral Pintér Sándor belügyminiszter?

Vadai Ágnes
alelnök DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.