OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. szeptember 18., péntek 09:47

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (OS) - "25 MILLIÓ KÖSZÖNET"Szeptember 19. - Csontvelődonor VilágnapBudapest, 2015. szeptember 19-én ünnepeljük első alkalommal a Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet által meghirdetett Csontvelődonor Világnapot, amelyhez 52 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Fő üzenete "25 millió köszönet", utalva arra, hogy az önkéntes donorok száma meghaladta világszerte a 25 milliót. Ennek ellenére még mindig sok átültetésre szoruló betegnek sincs megfelelő donora, ezért továbbra is szükség van újabb jelentkezőkre.

    A nemzetközi donorszervezet tervei szerint ezentúl minden évben szeptember harmadik szombatján kerül megrendezésre a Csontvelődonor Világnap, amely lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk minden donornak, és felhívjuk a figyelmet az önkéntes donorok kulcsfontosságú szerepére, hiszen ők adnak esélyt a gyógyulásra a családi donorral nem rendelkező betegek (a betegek 70%-a) részére.

Ez alkalomból a Magyar Őssejtdonor Regiszter lehetőséget biztosít a családtagok, betegek és donorok számára, hogy a 25milliokoszonet@ovsz.hu címre elküldjék transzplantációval kapcsolatos történeteiket, amelyeket a http://www.ovsz.hu/csv/cimlap honlapján közzétesz.

Köszönjük minden őssejtdonornak, hogy regisztrációjával lehetőséget biztosít a betegeknek a gyógyulásra Magyarországon és világszerte egyaránt.

A Világnap nemzetközi eseményei követhetők a http:// www.worldmarrowdonorday.org honlapon.

Bővebb információ:
Braun Helga, kommunikációs vezető
Országos Vérellátó Szolgál

     Kiadó: Országos Vérellátó Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.