OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 22., kedd 16:47

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (OS) -

        A mostani döntéssel tehát az MTVA megszabadul olyan terhektől, amelyek eddig sok esetben gátolták műsortartalmak előállítását, illetve azt a hamis látszatot keltették, mintha az MTVA a költségvetési támogatás összegét csakis tartalom előállítására fordíthatná. Holott a valóság az volt, hogy az MTVA örökölt terhei jelentős részben lekötötték a rendelkezésre álló forrásait, Az MTVA költségvetése tartalmazta a korábbi négy műsorszolgáltató (MTV Zrt., MTI, Zrt., Duna TV Zrt., Magyar Rádió Zrt.) jelenleg pedig a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt, a Közszolgálati Közalapítvány, a Médiatanács, és hivatali szerve, valamint a Médiatanács által fenntartott Média Mecenatúra Program költségeit is.
     Mindezek mellett biztosítja a NAVA törvény által számára előírt kötelezettségeket, és az ennek megvalósítását végző Digitalizációs Kft. fenntartását, a Magyar Rádió zenekar, énekkar és Gyermekkórus fenntartását, amelyek a közmédia integrációt megelőzően mind önálló forrásokból gazdálkodtak. A médiatörvény 2014 decemberi módosítását követően, s különösen az új menedzsment olyan racionalizációs programot indított el, amely lehetővé teszi az MTVA számára az ésszerű, hatékony, takarékos és átlátható gazdálkodást úgy, hogy a médiatartalom-szolgáltatását a közmédia bővíthesse.

     Kiadó: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.