OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. október 7., szerda 08:45

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. október 7., szerda (OS) - Ötezer mesekönyv jut gyermekkórházakba a Mesedoktoroktól

    A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttat el száz kórház gyermekosztályára. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyvekre kórházak, szakrendelők, klinikák jelentkezhetnek.

A "nem csak gyerekeket, nem csak betegeket" segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttat el intézményenként 20-40 mesekönyvet. Az alapítvány által kiosztott mesekönyveket kortárs fiatalok és gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorai évente sok ezer gyermek gyógyulásában segédkeznek. Az alapítvány várja további jó állapotú mesekönyvek felajánlóit, családokat, óvodai csoportokat, iskolai osztályokat, közösségeket, hogy együtt még sikeresebb lehessen a segítő kezdeményezés. A beérkező könyveket kórházak gyermekosztályai kapják meg. A mesedoktorokhoz a www.facebook.com/mesedoktor címen elérhető közösségi oldalon is lehet csatlakozni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakosság és a cégek együttműködése révén ilyen sikeres.

Fotó:
www.mesedoktor.hu/galeria/kepek/img_5569_Gyogyito-Mesedoktorok-2014-es-konyvgyujtes-kepekben.jpg

===
Kontakt: 06-20-620-52-10
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.