OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2015. december 15., kedd 20:52

A Máltai Lovagrend (KMFAP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. december 15., kedd (OS) - Árnyékra vetődött a Jobbik, valótlan állításokkal operált képviselőjük. Keddi felszólalásában alaposan árnyékra vetődött a Jobbik képviselője, akinek felszólalásából csak a lovagrendünkre vonatkozókra reagálunk, illetve a Magyar Narancsban megjelenteket is nyilvánosan ezen a helyen bíráljuk.

    Az árnyékot a Magyar Narancs újságírója vetette, aki elfelejtett tájékozódni abban a témában, amivel meglepte olvasóit. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) méltatlan helyzetbe került az újság hamis és idejétmúlt állításai miatt, amiért a lovagrend helyreigazítási kérelmet juttatott el a főszerkesztőnek. A 7 pontban felsorolt valótlan állítások felsorolása előtt a Rend kategorikusan kijelentette, hogy a közösségi főiskolához és a John Henry Newman Oktatási Kft-hez a KMFAP-nak semmi köze nincsen. Nyilván a képviselő bízott a leírtak hitelességében – tévedett. A képviselő állovagrendről beszélt, miközben mind Olaszországban, mind Magyarországon jogerős bírói ítélet született arról, hogy a KMFAP képviseli a majd ezeréves ősi rendet (és nem a Vatikán által vezetett Máltai Katonai Lovagrend,amelyet a magyar kormány is elismer.) Ez önmagában hamissá tesz minden olyan újságírói és parlamenti képviselői megfogalmazást, miszerint a KMFAP állovagrend. (Ebben az esetben a Magyar Narancs és a Jobbik képviselője azonos platformra került.) Úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elismerése humanitárius munkánkról nem egy állovagrendnek szólt.
     Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.