OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2015. december 16., szerda 21:18

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. december 16., szerda (OS) - KEP Törzsasztal Fórum magyar diplomaták küzdelméről a párizsi békekonferencián

    Közeledik a 70. évfordulója az 1946-os párizsi békekonferenciának. Ezért volt a témája a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) legutóbbi Törzsasztal Fórumának a budapesti Thomas Hotelben.
Színvonalas bevezető előadást Dr Gantner Péter történész tartott, akinek idén jelent meg könyve "Magyar diplomaták küzdelme a párizsi békekonferencián" címmel. Gantner Péter sokrétűen bemutatta előadásában, hogy a Kállay kormány a háború folyamán sikertelenül próbálkozott csatornák létesítésével a nyugati szövetségesek irányában. A polgári politikusok abban bizakodtak, hogy a béke megkötése után, a szovjet megszállók elhagyják az országot. Ezért mindent megtettek a béke előkészítése érdekében, jártak Moszkvában és Wasingtonban is. Az előjelek egyre rosszabbak lettek. A konferencián felszólalt Gyöngyösi külügyminiszter. A tárgyalások részben titkosan folytak a magyar diplomaták (elsősorban Auer Pál, Kertész István és Szegedi - Maszák Aladár) és az amerikai szakértők között.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.