OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. február 1., hétfő 12:20

A Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. február 1., hétfő (OS) - Segítség droghasználó várandós nők részére – hozzászólásunk a törökszentmiklósi túladagolásos esetekhez (1. rész)

    A Józan Babák Klub droghasználó várandós nőket, szülőket és gyermekeiket segítő szolgáltatás munkatársaiként fájdalommal értesültünk arról, hogy a napokban Törökszentmiklóson dizájner drogok használata miatt életveszélyes állapotba került két kismama császármetszéssel világra hozott újszülöttei elhunytak.

Az eset kapcsán több alkalommal nyilatkozott dr. Zacher Gábor, a Honvéd Kórház főorvosa. Az ismert médiaszemélyiség úgy vélte, egy várandósként drogot használó nő "semmiféle felelősségérzettel nem bír", "nem ismeri fel valójában ezt a helyzetet", azaz a várandósság helyzetét, és "egyáltalán, hogy érdemli meg az ilyen ember, hogy lehetősége legyen arra, hogy gyereket szüljön".

Saját tapasztalatunk ennek teljességgel ellentmondó. A szerhasználó, köztük dizájnerdrog-használó várandósokat célzó, idén tízéves programunkban megjelenő nők általában pontosan felismerik kritikus helyzetüket, más drogfogyasztó emberekhez képest szokatlanul motiváltak a fogyasztás mérséklésére vagy abbahagyására, emiatt – megfelelő segítői közreműködéssel – szakellátásokba példátlanul magas, évente 96-98%-os arányban bekapcsolódnak. Ilyen szintű együttműködési készség semmilyen más szenvedélybeteg-csoportban nem tapasztalható, kiváltója pedig a magzatokkal szemben viselt felelősség felismerése, a kezelések érettük történő vállalása.

     Kiadó: Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.