OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. február 12., péntek 17:40

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálatának közleménye
    Budapest, 2016. február 12., péntek (OS) - A 2016. évi közös terveket tekintette át idei első ülésén a Generális Konvent elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület.

    Az ülésen elfogadták a Magyar Református Egyház 2016. évi költségvetését, egyeztetés folyt a reformáció 500 éves évfordulójának megünneplésére tervezett közös programokról, valamint szó esett – megjelenésének és magyarországi elfogadásának évfordulója kapcsán – a Második Helvét Hitvallás új fordításáról is.

A 2016. év kiemelt rendezvényei között döntés született a Magyar Református Egység Napja közös megünnepléséről: az Erdélyi Református Egyházkerület májusban a kolozsvári Farkas utcai református templomban tartandó ünnepi istentiszteletre és egy egynapos fesztiválra várja az érdeklődőket. Az esemény egyúttal a reformációi emlékév erdélyi programsorozatának hivatalos megnyitása is lesz. Az elnökség továbbá megállapodott abban is, hogy szeptember elején Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület látja vendégül a Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitóját.

A Generális Konvent a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete. Feladata egyebek mellett a közös ügyek koordinálása és az egység munkálása. Ügyvivő testülete az elnökség. A testület szükség szerint, de évente legalább háromszor ülésezik.
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.