OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. március 9., szerda 12:04

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. március 9., szerda (OS) - Duna mente, vízgazdálkodás turizmusa, világesemények

    Az, hogy a teljes magyarországi Duna szakasznak nincs turisztikai fejlesztési programja, marketing szervezete és forrása még olyan sem, mint a Tisza tónak vagy Tokaj-Hegyaljának, holott a 142 folyó menti települést magába foglaló Duna mente turisztikai potenciálja összesen nagyobb, mint a Balatoné.
A vízügyi kormányzatban nincs meg az a turisztikai szemlélet és struktúra, mint amilyen megvan a természetvédelemben. Ez a magyar turizmus kormányzati beavatkozásának nagy hiánya!
Az, hogy egy világesemény turisztikai boom-ot idéz elő egy adott városban, régióban, országban evidens. Ilyen volt például Európában a II. világháború után a belga turizmus megalapozását és Brüsszel "Európa fővárosát" megalapozó, a "hostess" szakmát feltaláló az 1958-as brüsszeli világkiállítás.
Az Oscar díj nagyszerű lehetőség, de a magyar film-menedzsmentnek olyan játékfilm, televíziós-sorozat létrehozására és nemzetközi promóciójára kellene törekednie - nemzetközi pályázatokkal -, melyek történeteiben az ország-, egy-egy magyar térség-, város imázsa jelentős szerepet kap. Jó példák ehhez például a Párizsban, a NEW YORKBAN, a toszkánai, az alpesi falvakban, stb. játszódó romantikus filmek, sorozatok.
A Vizes VB, az olimpia hatalmas lehetőség, ami akkor lesz hatékony a turizmusban, ha ezekhoz település-, területrendezéssel, - fejlesztéssel, vidékfejlesztéssel összefüggő, koordinált fejlesztési és promóciós program kapcsolódik.

     Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.