OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. március 22., kedd 20:21

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. március 22., kedd (OS) - Kósa Lajos le akarta tiltani a hajléktalan ember felszólalását a Bizottságban, bezzeg a fociszurkolóknak nem volt ilyen nehézségük

    Kósa Lajos viselkedése azért is átlátszó, mert aznap is más bizottságok ülésén számtalan külső meghívott kapott megszólalási lehetőséget: a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén például szót kaptak a szakszervezetek képviselői. Hosszú közjáték és megalázó helyzeteket követően az aktivista végül szót kapott, de a bizottság kormánypárti többsége nem támogatta a hajléktalanság dekriminalizálására vonatkozó LMP-s javaslatot. A Fidesz ezzel újra bizonyította, hogy ez a kormány nem támogatja, hanem üldözi és bünteti a rászorulókat. Az LMP azonban nem adja fel a harcot: a párt élve a Házszabály adta jogaival kérvényezni fogja, hogy az Országgyűlés plenáris ülése döntsön a javaslat végső sorsáról, reménykedve, hogy a Fidesz soraiban vannak emberségesebb képviselők, mint Kósa Lajos.

Szél Bernadett
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.