OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2016. április 18., hétfő 11:31

A VASASÉRT Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. április 18., hétfő (OS) - A Piszkos 12 véget ért, de jó szerencsével tovább építjük a közösséget Pécs-Keleten. A Vasasért Egyesület "Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!" c. Norvég Civil Alap – NCTA-2014-10761-C sz. – projekt záró rendezvénye lesz, a projekt a hó végével zárul. Ez a nagyszabású és eddig a területen egyedülálló, hiánypótló közösségfejlesztés ugyan hivatalosan befejeződik április végén, de a munka megy tovább, a fenntartás keretében.

    Itt nem csak megcsodálni, de vásárolni is volt lehetőség és mely kiváló alapja a HELYI TERMELŐI PIAC meggyökerezésének.
Hagyományteremtő jelleggel indították útjára azt a kezdeményezést, ahol év végén olyan helyi vállalkozót díjaztak a CSR "(C)SUPA(S)ZÍV VÁNDO(R)KUPA" keretében, aki legtöbbet tett a településekért és önkénteseket ismertünk el.
A helyi programok rendszerezésére negyedévente jelentettek meg KALENDÁRKA programgyűjteményt a Sok Hírünk Van havilapban. EGYEDÜLÁLLÓ a területről eddig ilyen kutatási anyag eddig nem lévén, egy helyi ÉRTÉK-TÁR MESTER-TÁR KIADVÁNY, amely a településrész az épített, természeti, emberi tudásbeli, hagyományos mesterembereit gyűjti össze, és a területen élő ÖSSZES CSALÁDHOZ INGYENESEN ELJUT.
Az érdekérvényesítés jegyében a helyi problémák felderítése és az arra tett megoldási javaslatokra JÖVŐKUTATÓ MŰHELYT hoztak létre, melynek eredményét egy CSELEKVÉSI TERV foglalja össze.
SZÁMOS PROGRAMELEMÜNKET TOVÁBB FOLYTATJUK, a jövőben is elérhető lesz.
További infó: 06(72)337-838
     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.