OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. április 18., hétfő 11:31

A VASASÉRT Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. április 18., hétfő (OS) - A Piszkos 12 véget ért, de jó szerencsével tovább építjük a közösséget Pécs-Keleten. A Vasasért Egyesület "Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!" c. Norvég Civil Alap – NCTA-2014-10761-C sz. – projekt záró rendezvénye lesz, a projekt a hó végével zárul. Ez a nagyszabású és eddig a területen egyedülálló, hiánypótló közösségfejlesztés ugyan hivatalosan befejeződik április végén, de a munka megy tovább, a fenntartás keretében.

    A projekt 2015. MÁRCIUS 1. ÉS 2016. ÁPRILIS 30. között valósult meg Pécs peremkerületeiben, Somogy-Vasas-Hird településeken. Ebben az időszakban 8 FÉLE TANÁCSADÁST ÉS MŰHELYT TARTOTTAK, 3 GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI KLUBOT, 9 KAPCSOLÓDÓ TEVÉKENYSÉGET ÉS 13 RENDEZVÉNYT VALÓSÍTOTTAK MEG TÖBB, MINT 2500 FŐ RÉSZVÉTELÉVEL. A programban 20 MEGVALÓSÍTÓ MUNKATÁRS ÉS 23 ÖNKÉNTES vett részt.
A gyerekek kézműveskedtek, barangoltak, élményszerző kirándulásokon vettek részt; a fiatalok darts klubot alakítottak ki, de volt számos CSALÁDI PROGRAM is az ügyességi és futóversenyeken át a sportbemutatókig.
Nagy hangsúlyt fektettek a lakossági BŰNMEGELŐZÉSRE, a polgárőr alapképzésre, és TANÁCSADÁSokat is nyújtottak széles körben és témában: civil, üzleti, ifjúsági, pályázati, jogi, egészségügyi és egyéb területről.
A KERTI PRAKTIKÁK és tapasztalatcsere mellett nem csak SZÁMÍTÓGÉPES ISMERETEKre tehettek szert, de számos családi és mozgásos programot is kínáltak.
Helyi mesterek mutatkoztak be, több alkalommal tették közszemlére portékájukat.

     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.