OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. május 6., péntek 17:31

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 6., péntek (OS) - Vona: Ha a Fidesz nem szavazza meg javaslatunkat, az azt bizonyítja, a király meztelen

    "Nemhogy nem merült fel, ez teljesen elképzelhetetlen" – így reagált Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV Vona7 című pénteki műsorában arra a kiszivárgott hangfelvételre, melyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Jobbikkal való esetleges együttműködésről beszélt. A Jobbik elnöke hozzátette: nemcsak a DK-val, hanem a Fidesszel és az MSZP-vel, azaz a XX. század pártjaival sem kívánnak összefogni. A nemzeti radikális politikus megjegyezte, azzal, hogy a fideszes sajtó ezt a hangfelvételt felkapta, megpróbálja elterelni a figyelmet Matolcsy György, Polt Péter, Farkas Flórián, Andy Vajna, Habony Árpád és Mészáros Lőrinc körüli botrányokról.

A Külügyi Bizottság csütörtöki ülésére utalva, melyen meghallgatták Colleen Bell amerikai nagykövetet, Vona Gábor úgy fogalmazott: "Goodfriend úr után felüdülés volt Colleen Bell, persze a mérce nagyon alacsonyan volt". A pártelnök úgy érezte, a nagykövet asszony párbeszédre törekedett. Vona leszögezte, az amerikai és a jobbikos álláspont között vannak komoly viták, ide sorolta Amerikának a geopolitikai szerepvállalását, de "bármily furcsán hangzik", például az amerikai társadalomnak a korrupcióellenessége számára szimpatikus. A pártelnök szerint azokkal az államokkal, akiknek Kelet-Közép-Európában van érdekeltségük, jó kapcsolatokra kell törekedni, de "az irányt egy dolog adja: nemzeti érdekeinknek a megvédése".
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.