OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. május 24., kedd 18:23

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - Hazudik a Fidesz az RTL Klub riporterének kitiltása ügyében

    Az RTL Klub riporterét érintő kitiltással kapcsolatban a sajtóban megjelent kormánypárti állítások nem felelnek meg a valóságnak. A Törvényalkotási bizottság (TAB) üléstermében a riport időpontjában jelen voltunk, és határozottan állítjuk, hogy a bizottsági ülés megkezdésének nem az volt az akadálya, hogy az RTL Klub riportere Vas Imre fideszes képviselőt kérdezte.

Értetlenül állunk az esetről a sajtóban megjelent fideszes állításokkal szemben, ugyanis a riport során semmilyen atrocitás nem történt, hangos szó el nem hangzott, a bizottság vezetése részéről figyelmeztetés nem történt, Vas Imre nem tiltakozott, hanem válaszolt a kérdésekre, majd a stáb távozott a teremből.

Persze, ez már nem az első eset. A házelnöki posztot a kommunista időkre jellemző házmesterként felfogó Kövér Lászlónak sem az fáj, hogy a sajtó nem a kijelölt helyen forgat, hanem az, hogy egyes, a Fidesz által még meg nem szállt sajtóorgánumok mernek a propagandaminisztérium által előírt kérdések helyett valódiakat is feltenni, és egyes kormánypárti politikusokat a hazugságaikkal szembesíteni. Lehet, hogy ez ma már idegen Kövér Lászlónak, de ezúton is jelezzük: ezt hívják sajtószabadságnak. Amit pedig a házelnök művel, azt hatalmi önkénynek.

Bárándy Gergely,
a TAB alelnöke

Harangozó Tamás,
a TAB tagja

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.