OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. május 25., szerda 14:28

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. május 25., szerda (OS) - "Tavaly a fővárosiak közül 793 ezer fő dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt. Ahogy hazánkban, úgy Budapesten is öt év óta folyamatosan javulnak a foglalkoztatási mutatók: 92 ezerrel többen dolgoztak Budapesten 2015-ben, mint öt évvel korábban. Nem csak a Főváros, de a régió egésze jelentős növekedést produkált: az unió 274 régiója közül a 9. legjelentősebbet. A 2016. első negyedéves foglalkoztatási adatok ismeretében kijelenthetjük, hogy a növekedés 2016-ban is várhatóan folytatódik" – mondta Szalai Piroska.

    "Átlagosan három-négy hetente szervezünk állásbörzéket a fővárosban, az Álláshely – Lehetőséget mindenkinek állásbörze különlegessége abban rejlik, hogy itt kifejezetten a kis- és középvállalkozások mutathatják be álláslehetőségeiket" – mondta dr. György István. Budapest kormánymegbízottja bízik benne, hogy a börze eredményesen zárul a megjelent álláskeresők és munkaadók számára egyaránt. Kitért arra is, hogy a börzéken kívül a hivatal minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy összehozza az állást keresőket és kínálókat: hírlevél formájában juttatják el az aktuális állásokat és információkat közel 18 ezer érdeklődőnek, folyamatos munkaközvetítő tevékenységet végeznek a jelenleg 29 ezer budapesti regisztrált álláskereső részére, valamint munkáltatói fórumokat is rendeznek. A BFKH számos olyan programban részt vesz, amely a foglalkoztatás növelését célozza - ezekre hazai és európai uniós forrásokból idén mintegy 1,5 milliárd forintot fordít.
     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.