OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. június 15., szerda 09:43

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. június 15., szerda (OS) - Az akác után a parlagfüvet is megvédték? A Földművelésügyi Minisztérium által delegált titkos magyar EB-küldött sikerként ünnepelte, hogy törölték a parlagfüvet az EU-ban visszaszorítandó, egészségre és környezetre ártalmas fajok listájáról:

    
    http://os.mti.hu/hirek/117152/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye

Az ügy kínosságát jelzi, hogy a nagy felháborodást kiváltó kijelentést utólag eltüntették a Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkárság honlapjáról.

A parlagfű az ezzel foglalkozó IAS-albizottság előkészítö anyagaiban még főszerepet játszott, és a kockázati elemzés is világosan rámutatott a faj által okozott veszélyekre. A közös fellépés megakadályozása nonszensz, ezért az FFB Allergia-Parlagfü Kerekasztalának az allergiások érdekeit védő tagjai levelet írtak az Európai Bizottság és az Európai Parlament illetékeseinek, melyben kérik a parlagfűnek, mint az európai  állampolgárok egészségére legveszélyesebb inváziós gyomnövénynek listára való visszavételét.

Komoly aggályra ad okot, hogy a lakosság érdekeit szolgáló levelet nem írták alá a Kerekasztal Fideszes és MSZP-s társelnökei, a kormányzati szervek képviselői és a Parlagfűmentes Magyarország Egyesület elnöke, akiknek kötelessége lenne a 2 millió magyar allergiás érdekét képviselni.

Elképzelhetetlen, hogy a kormányzat érdeke más, mint a nemzeté, ezért kérjük a kormányt, hogy az esetet vizsgálják ki, arról tájékoztassanak és haladéktalanul kérjék az EU illetékeseitől, hogy a parlagfű kerüljön vissza a listára.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.