OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. június 17., péntek 15:46

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2016. június 17., péntek (OS) - A földművelésügyi miniszter következetes a GMO-mentesség mellett: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egyesült államokbeli tárgyalásai során is következetesen kiállt Magyarország GMO- mentességéért.

    A Magyar Nemzet 2016. június 17-i számában megjelent "GMO-val kísérletezne hazánk" c. cikkében a szerző egy "kiszivárgott jelentés" –re hivatkozva hamis vádakkal illeti a miniszter elkötelezettségét a GMO-mentesség témájában. A szerző ismeretlen forrásból származó értesülései homlokegyenest ellentétesek azzal az állásponttal, amelyet hazánk ebben a kérdésben konzekvensen képvisel GMO-mentes politikánk fenntartására vonatkozóan.
A Földművelésügyi Minisztérium ezentúl is, mint ahogy eddig is, hangsúlyozza, hogy a GMO-k engedélyezési rendszerét érintően nem támogat semmiféle változtatást. Ennek értelmében a tárcavezető az amerikai tárgyalások során éppen annak adott hangot, hogy Magyarország számára a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése megkérdőjelezhetetlen prioritás a jövőre nézve is.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.