OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. június 28., kedd 10:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. június 28., kedd (OS) - DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét

    DK: Orbánnak kell lemondatnia a Veritas Intézet zsidó-ellenes vezetőjét!
Szakály Sándor, a kormányzati Veritas Intézet vezetője azt mondta a Budapest Beacon-nek adott interjújában, hogy a numerus clausus nem volt jogfosztó törvény, mert esélyt adott a nem zsidó fiataloknak – a zsidó hallgatók származásuk miatt történő kiszorításával.
A DK már a vállalhatatlan kijelentés másnapján a Veritas Intézet vezetőjének lemondását követelte, ám ő a mai napig nem volt hajlandó benyújtani a lemondását. Emlékezetes, hogy Szakály Sándor mondta azt is, hogy a magyar zsidók haláltáborokba küldése csak "idegenrendészeti eljárás" volt. A nyílt zsidó-ellenesség tehát mindennapos a történelemhamisító szervezet életében, amely nem mellesleg évente több száz millió forint közpénzt kap működésre az Orbán-kormánytól.
A Demokratikus Koalíció azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy szólítsa fel Szakály Sándort a lemondásra, és kamatostul fizettesse vissza az intézettel az eddig odaítélt állami százmilliókat. Ha ez nem történik meg, azt a DK úgy értelmezi, hogy a nyílt zsidó-ellenesség megfeleltethető az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának, Orbán Viktor és kormánya pedig egy zsidó-ellenes szervezetet támogat a magyarok pénzéből.
Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.