OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2016. szeptember 13., kedd 20:45

Az Energiapolitika 2000 Társulat közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 13., kedd (OS) - A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el - Az Energiapolitika 2000 Társulat alapítóinak nyilatkozata

    A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el

A Magyar Energetikai Társaság (MET) alapító tagjaiként többen meghívást kaptunk a társaság 25 éves fennállásának ünnepélyére. A közös ünneplésre hívó társaság vezetői/veteránjai e társaság alapításkori célkitűzéseivel szemben az energiaprivatizáció támogatásával elárulták a nemzeti energiapolitika eszméjét, félrevezették a közvéleményt, s mindezzel a külföldi privatizátorok kiszolgálóivá váltak: hozzájárultak a magyar energetika szétveréséhez. Ma rutinszerűen, a nagypolitikai átmentőkhöz hasonlóan, úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi; az aktuálpolitikához alkalmazkodva ők is nemzeti színben igyekeznek tetszelegni. Mi máig hűek maradtunk elveinkhez, ezért léptünk ki a MET-ből, s tettük a kötelességünket: védtük és szolgáljuk a nemzeti energetikát, 2000-től az Energiapolitika 2000 Társulat alapító tagjaiként. A meghívás elfogadása hamis összeborulás lenne, a MET felelősségét eltakarná, az önvizsgálatát késleltetné. Ehhez mi nem segédkezünk, bűnrészességet utólag sem vállalunk.

A MET alapításának és meghasonlásának dokumentumokkal alátámasztott hiteles leírása honlapunkon (www.enpol2000.hu) a nyilatkozat teljes szövegével együtt olvasható.

Az Energiapolitika 2000 Társulat MET-ből kilépett alapító tagjai:
Boczor István dr., Dibusz József, Járosi Márton dr., Rudolf Viktor, Szőnyi Zoltán

     Kiadó: Energiapolitika 2000 Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.