OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2016. szeptember 21., szerda 15:36

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 21., szerda (OS) - Tanácskozás a menekültválságról a Közép-Európai Club Pannónia szeptember 20-i rendezvényén

    A Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület a tegnapi napon folytatta konferenciasorozatát, amelynek elsődleges célja, hogy az európai integrációt érintő legfontosabb témákkal foglalkozzék. A szeptember 20-i rendezvény témájául a szervezők a "kérdések kérdését" az európai menekültválság problematikáját választották. Bevezető előadásában dr. Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója három súlypontot képzett, ezek:
1/ Mi a helyzet jelenleg a világban?
2/ Mi a tétje az október 2-i népszavazásnak?
3/ Miért szükséges a népszavazás?
Ezután következett dr. Garaczi Imrének, a Pannon Egyetem egyetemi docensének korreferátuma "A menekültválság helyzete és kihatásai az európai fejlődésre" címmel, melyben az előadó tágabb összefüggésekben foglalkozott a kérdéskör geopolitikai, demográfiai, gazdasági, kulturális és társadalmi vetületeivel. A harmadik előadás a biztonságpolitikai kérdésekre koncentrált, amelyet Dr. Aradi Flórián kül - és biztonságpolitikai szakértőtől hallhatott a népes publikum. Az előadásokat a hallgatóság hozzászólásai és kérdései követték, amelyek moderátora Prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese volt.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.