OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2016. szeptember 24., szombat 15:31

A Magyar Nephrológiai Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 24., szombat (OS) - Új élet, új mosoly - Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről

        A Trappancs Egyesület kiadásában, a Nemzeti Vese Program szakmai támogatásával, Bartos Erika varázsceruzájával megjelent Lóci története. A mese valós hősök története alapján íródott, részletesen bemutatva a folyamatot egy betegség kezdetétől a sikeres veseátültetésig, amely egy új, minőségi élet lehetőségét nyújtja a kisfiúnak.
     A szervátültetés az orvostudomány egyik csodája. Amellett, hogy életmentő és életminőség-javító műtéti beavatkozás, egy örök, bíztató bizonyíték az emberiségnek, hogy az önzetlen szeretet jelen van a világunkban, életünk része. Testünk egyik darabjával új esélyt, új éltet, új mosolyt adhatunk egy másik embernek! A könyv célja, hogy támasza legyen a dialízisre szoruló, transzplantációra váró, vagy azon áteső gyerekeknek, szüleiknek, testvéreiknek, hogy magyarázatot adjon és megértessen. Lóci története segíthet elűzni a szorongásaikat, félelmeiket, és választ adhat a ki nem mondott kérdéseikre is. A könyv online változata: http://trappancs.hu/index.php/11-aktualis-hireink/250-uj-elet-uj-mosoly.html
     A könyv igazi összefogás eredménye, hiszen Bartos Erikát szakmailag az SE I.sz. Bókay Gyermekklinika, az SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika és a Nemzeti Vese Program támogatta. A kötet illusztrációit, a kiadó Trappancs Egyesület felkérésére, Bartos Erika készítette, aki díjazás nélkül vállalta a munkát annak érdekében, hogy a könyv megszülethessen.
Interjúszervezés: Feszt Tímea +36202771996

     Kiadó: Magyar Nephrológiai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.