OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. szeptember 29., csütörtök 15:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - Az EU ötödik leggyengébb tagállama vagyunk

    Magyarország gazdasága minden idők legrosszabb eredményét produkálta a Világgazdasági Fórum versenyképességi legfrissebb adatai szerint. Már az EU ötödik leggyengébb tagállama vagyunk, Ciprust, Szlovákiát, Horvátországot és Görögországot előzzük meg.

Mint azt a Kopint-Tárki összegzéséből kiderül, súlyos probléma a gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága. De előkelő helyen áll az állami korrupció, a támogatások elosztása, amelynek során a haveri, kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek.

A jelentés a visszacsúszás okai között említi, hogy az oktatás színvonala messze elmarad a világ élvonalától, az adóterhek világszintű összehasonlításban is magasak. Magyarországot tömegével hagyja el a képzett munkaerő.

Ennyit tudott felmutatni az elmúlt 6 évben Matolcsy György vezérelte unortodox gazdaságpolitika. Magyarország szégyenpadra kerüléséért azonban Orbán Viktor egész kormánya és ezt a kormányt gátlástalanul kiszolgáló, támogató Fidesz-KDNP frakció a felelős.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.