OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. október 7., péntek 10:28

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 7., péntek (OS) -

    Bizonyos műszaki részletekről természetesen voltak és vannak egyeztetések, de az egymástól független, elismert szakértői elemzések között évekre visszamenően egységes az álláspont arról, hogy a Nánási út vonala – számos műszaki ok és adottság miatt – igen nagy valószínűséggel nem alkalmas az emelkedő árvízszintekkel szemben szükséges gátrendszer elhelyezésére. Jávor Benedek szerint azonban ezeknél a szervezeteknél (többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Magyar Tudományos Akadémián és a vízügyi hatóságnál) kizárólag hozzá nem értők ülnek, míg az ő kezében ott a bölcsek köve. Jávor Benedek bátor ember. Az Európai Parlamentben ülő biológusként kérdőjelezi meg több tucat – a helyszínt, a körülményeket jól ismerő – magyar mérnök szakvéleményét. Strasbourgból, valódi felelősség nélkül persze semmi sem drága. Onnan nem látszik a Csillaghegyi-öblözetben élő 55.000 ember.
Határozottan visszautasítjuk azt a hazug sugalmazást is, mely szerint a Fővárosi Önkormányzat az árterületek lakóövezetté átminősítését támogatná. Az övezeti besoroláson, a terület beépíthetőségén sem a fővárosi, sem az érintett kerületi önkormányzat nem kíván változtatni, ám szó lehet változtatási tilalom előírásáról a sanda sugallatok kiküszöbölésére.
A Fővárosi Önkormányzatnak továbbra sem fűződik semmilyen érdeke egyik vagy másik nyomvonalhoz, kizárólag szakmai álláspontok figyelembevételével hozza meg végső döntését.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.