OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. november 24., csütörtök 13:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. november 24., csütörtök (OS) - Liberálisok: ne szűkítsék tovább a filmszakma szabadságát!

    A filmfinanszírozásban a Magyar Nemzeti Filmalap vezetőjeként eddig is óriási befolyással rendelkező Andy Vajna a filmtörvény módosításával gyakorlatilag teljes vétójogot kapna.

A Liberálisok minimum aggályosnak tartják, hogy innentől kezdve csak a filmalap és Andy Vajna dönthet majd arról, hogy egy készülő film használati jogot kaphat-e egy forgatási helyszínhez vagy sem. A meghozott döntéssel szemben az érintettek nem élhetnek fellebbezéssel, világos tehát, hogy Vajnáék azt a projektet gáncsolhatják el, amelyiket akarják.

Köztudomású, hogy Andy Vajna lényegében önhatalmúlag dönt arról, hogy adóforintjainkból ki készíthet filmet ma Magyarországon és ki nem: az új törvénynek köszönhetően a kaszinócsászár azonban lényegében megkerülhetetlenné válik, ami különösen aggasztó annak tekintetében, hogy már eddig is számos kiváló magyar rendezőnek meggyűlt a baja a Vajna-féle filmtámogatási rendszerrel.

A Liberálisok úgy vélik, hogy Andy Vajna már így is bőven elegendő befolyással bír, szükségtelen, hogy még tovább növeljék hatalmát a filmfinanszírozás terén.

Sermer Ádám, elnök, LiFT - Liberális Fiatalok Társasága

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.