OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. december 9., péntek 15:07

A Krisztus Keresztje Keresztény Vallási Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. december 9., péntek (OS) - Vallásháború - félti a bevételeit a Magyar Katolikus Egyház. Közlemény a valasz.hu "Katolikus álpapok garázdálkodására figyelmeztetett Erdő Péter bíboros" cikkére reagálva.

    A Magyarország hatályos törvényei  értelmében szabályosan működő "kisegyházunk", a Krisztus Keresztje Keresztény Egyház az, amelynek szolgálatait bárki igénybe veheti. Dulai Roland atya e kisegyház papja. Soha nem állítottuk, hogy a Magyar Katolikus Egyház tagjai lennénk. Azt azonban állítottuk és állítjuk, hogy bárki számára megadjuk a végtisztességet, a házassági áldást vagy a keresztséget.

Biztatjuk Erdő Péter bíboros urat, hogy a Magyar Katolikus Egyház pasztorális kérdéseiben tegyen nagy előrelépéseket. Imádkozunk érte, hogy képes legyen a Magyar Katolikus Egyházon belüli pedofíliával összefüggésbe hozható eseteket felszámolni, az egyháza híveinek rohamos lemorzsolódását és elöregedését megfordítani. És ahogy Ferenc pápa is intette őt korábban, a legrászorulóbb, menekülni kényszerülő testvéreinkkel kapcsolatban a jézusi utat követni.

Meggyőződésünk, hogy missziónk - amellyel a legszegényebb és legelesettebb testvéreinknek segítünk, úgy, hogy ingyenesen temetjük el szeretteiket, a történelmi egyházban gyakorlattá vált visszamenőlegesen fizetendő "egyházi adó" követelése nélkül - bizonyára "zavaró tényező" a híveiket folyamatosan vesztő, és így bevételeiket féltő egyházaknak.

Kívánunk az Adventben szeretettel teli napokat, és békés, áldott Karácsonyt mindenkinek.

www.krisztuskeresztje.hu
06304891212
     Kiadó: Krisztus Keresztje Keresztény Vallási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.