OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. december 9., péntek 17:36

A Magyar Patrióták Közösségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. december 9., péntek (OS) - Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra - Állásfoglalás

    Az elmúlt két évtizedben rendre jelentek meg hírek arról, hogy magasház épülhet Budapesten, azonban eddig ilyen beruházások szerencsére nem kaptak engedélyt. A közelmúltban viszont konkrét tervek megvalósulás közeli fázisba jutottak azáltal, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megváltoztatta a hatályos építési szabályozást, lehetővé téve egy 120 méteres felhőkarcoló megépítését a kelenföldi Duna-parton, a Kopaszi-gátnál. A Magyar Patrióták Közössége ezúton áll ki a hagyományos településképet tiszteletben tartó szerves városfejlődés mellett, kérve a döntéshozókat, hogy ne engedjenek a befektetői érdekeltségek nyomásának.

Hazánk viharos történelme okán a szerencsésebb nyugat-európai országokhoz képest kevesebb műemlékben gazdag, igényes történelmi várossal büszkélkedhet, amelyek közül Budapest a legértékesebbek egyike. A fővárost évente meglátogató több millió turistát elsősorban a történetileg kialakult városkép vonzza ide, hiszen a Duna-parton, a Várban sétálva vagy a hidakról kitekintve olyan látványban lehet részünk, amellyel a mai modern nagyvárosokban ritkán találkozhatunk. Budapest városképe méltán érdemelte ki a világörökségi címet, amit a felhőkarcolók megépítése komolyan veszélyeztetne, jelentős gazdasági károkat okozva ezzel a magyar turizmusnak.
     Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.