OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. január 18., szerda 12:28

Az Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - A kormány szerint siker, hogy a házasulók negyede élt a házassági adókedvezménnyel -

    Az elmúlt két évben a házasulók mindössze negyede élt a házassági adókedvezménnyel, a házasságok számának növekedése pedig nem járt együtt több gyermek születésével. Az elmúlt hat és fél év kormányzása után sehol sincs a kormány által beígért demográfiai fordulat, ellenben egyre több fiatal dönt a kivándorlás mellett.

Novák Katalin a tőle megszokott optimizmussal beszélt az első házasok adókedvezményének igénybevételéről, amikor elmondta: eddig 23 ezer házaspár élt az adókedvezmény lehetőségével. Azt már nem tette hozzá, hogy ez az elmúlt két évben házasságot kötött pároknak negyede. Ráadásul az adókedvezmény nem járult hozzá a születésszámok növekedéséhez. Miközben 2016 első 10 hónapjában alig 1 százalékkal több gyermek született az egy évvel korábbinál, a házasságkötések száma 2015-ben 18 százalékkal, 2016 első 10 hónapjában pedig 11 százalékkal nőtt.

Az LMP szerint akkor beszélhetne a kormány sikerről a házassági adókedvezmény kapcsán, ha ez a születésszámok növekedésével járna együtt. Az elmúlt években nemcsak hogy elmaradt az ígért demográfiai fordulat, de több százezer fiatal ment külföldre. A kormány azzal tehette volna a legtöbbet a fiatal párokért, ha hat éven keresztül nem az alacsony bérek politikáját folytatta volna, és a jómódúakat célzó családpolitika helyett az alacsony keresetű középosztály megerősödésére koncentrált volna.

Kanász-Nagy Máté
ifjúsági szakszóvivő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.