OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. január 20., péntek 09:23

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Munkahelyenként 21 millió: ilyen drága a kormány bűvészmutatványa -

    A Fidesz-kormány úgy teremt munkahelyet, mint senki más: hat évre előre közpénzből kifizeti az összes bér- és járulékköltséget a beruházó cégeknek, majd ünnepli magát, mint a munkahelyteremtés bajnokát. A Párbeszéd szerint a nagyvállalatok kibélelése helyett ésszerű gazdaságpolitikára van szükség: a magyar oktatásba, egészségügybe, Magyarország humán tőkéjébe kell befektetni minél többet és minél hamarabb!

24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból 1147 új munkahely jött létre Magyarországon – jelentette be büszkén a kormány. Ez munkahelyenként több mint 21 millió forint állami támogatás. 258 ezer forintos átlagbérrel számítva ezt azt jelenti, hogy a kormány a vállalatoknak kifizette előre közel 6 évre az összes bér- és járulékköltséget.

A támogatási politika kudarcát az is jól mutatja, hogy a kormány "stratégiai partnerei", akik korábban sokmilliárd állami támogatást kaptak, sorra jelentenek be leépítéseket, mint a Jabil vagy a GE.

A számolatlanul dobált közpénz-milliárdokkal csak ideig-óráig és rossz hatékonysággal lehetséges az állásteremtés; ez a politika zsákutcába vezeti Magyarországot.

Tartós munkahelyteremtés csak Magyarország humán tőkéjébe való befektetéssel, sokkal jobb oktatással, sokkal jobb egészségüggyel lehetséges. Így lehet a versenyképességet hosszabb távon növelni és a nemzetközi tőkét itt tartani – a Párbeszéd Magyarországért ezt az utat támogatja.

Tordai Bence, szóvivő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.