OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. február 20., hétfő 15:05

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Nyílt levél Harrach Péter frakcióvezető részére

    Harrach Péter
frakcióvezető
Kereszténydemokrata Néppárt

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Képviselőtársával, Rétvári Bencével együtt írta alá – jóllehet a megadott határidőn túl – az “Anya, Apa, Gyerekek – Európai Polgári Kezdeményezés a házasság és a család védelmében" című, a család fogalmát kirekesztő módon meghatározó európai polgári kezdeményezést. A szervezők úgy fogalmaznak, hogy “a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család a házasságon és/vagy leszármazáson alapul." Az akció egyértelmű célja tehát az, hogy mások mellett az azonos nemű párokat az Európai Unió ne ismerje el családként.
Elképzelni sem tudjuk, honnan veszi a bátorságot annak megszabásához egy politikus vagy politikai párt, hogy kiknek a szerelme érdemel elismerést, és kiké üldözendő. A családok védelmét ugyanakkor mi is fontosnak tartjuk, amelynek érdekében európai szintű kezdeményezéseknek is helye van, de bőven van még tennivalónk itthon is. Jelzésértékű lenne, ha a magyar kormány – a családok és a gyermekek védelme érdekében – visszaállítaná a tankötelezettséget 16-ról 18, a büntethetőségi korhatárt 12-ről 14 évre. Az ilyen rendelkezésekkel a kormánypártok is bizonyíthatnák a családok védelme iránti elkötelezettségüket. Ilyen tárgyú európai polgári kezdeményezés indításában számíthat a Liberálisok támogatására is.

Budapest, 2017. február 20.

Tisztelettel,

Sermer Ádám, elnök
Liberális Fiatalok Társasága (LiFT)

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.