OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. február 21., kedd 16:45

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

        Sikeresen szerepeltek a magyar borok a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb szakmai versenyen, a Berliner Wein Trophy-n (BWT), amelyet egy nemzetközi borvásár is kiegészít, több száz kiállítóval és több tízezer látogatóval. Az eseménysorozat február 2-5. között került megrendezésre.
     A BWT-t 2004 óta rendezik meg, évente két bírálati körben, februárban és júliusban. A német bormarketing társaság (DWM) szervezésében rendre több ezer bort értékelnek, és legfeljebb harmadukat díjazzák nagy arany-, arany-, vagy ezüstéremmel.
     Az idei BWT-re 6291 bort neveztek, ezt 192 fős zsűri értékelte. A tavalyi sikerekre való tekintettel a Külgazdasági és Külügyminisztérium ismét biztosította a szervezett megjelenés lehetőségét. Hazánk részéről 31 bor indult a megmérettetésen, amelyek közül az alábbiak dicséretre méltóan szerepeltek:
     A Royal Tokaji Borászati Zrt. a "Gold Label 6 puttonyos Tokaji Aszú 2013" borukkal Nagy Arany medált nyert, valamint további egy arany minősítést.
     A Csányi Pincészet 2 arany minősítést ért el, a Bock Borászat 1 arany minősítést kapott, illetve további négy ezüst minősítés született.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.