OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2017. február 23., csütörtök 17:14

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 23., csütörtök (OS) - Államfőválasztást a közjog és a közerkölcs egyidejű figyelembevételével! Elvárható, hogy a magyar nemzetet ne olyan ember képviselje, aki csak a kirívóan pártos logikával megalkotott Alaptörvény egyetlen, talán nem véletlenül rendkívül igénytelen alkalmassági követelményének felel meg: Köztársasági elnökké megválasztható bármely magyar állampolgár, aki a harmincötödik életévét betöltötte. Amennyiben egy párthátterű államfő miatt a bírósági csúcsszervek és különösen az ügyészség felelős vezetői pártoktól való függőségének még a törvény adta lehetőségekkel való akadályozása sem várható, akkor az államszervezet demokratikus működéséről beszélni a közjogot és a közerkölcsöt is durván megcsúfoló arcátlanság.

    Hazánkban az állampolgárok között közmegegyezés van a tekintetben, hogy a függetlenség a felsorolt közjogi méltóságok tekintetében az 1990-es sajátos rendszerfordulat óta sem jellemző.

Eddig egyetlen államfő sem kezdeményezett népszavazást. Jellemző, és okkal vizsgálandó, hogy miért nem fordultak soha közvetlenül a néphez.
Az államfőtől elvárható, hogy a nemzettel egy valóban élő, elnevezéséhez is méltó Nemzeti konzultációt hozzon létre, hogy kiemelt figyelemmel kísérje a nemzet egységes érdekeit és ezek érdekében szükség esetén aktívan fellépjen.

Ahhoz, hogy Magyarországnak és a magyar nemzetnek végre személyében is alkalmas államfője legyen, az eddigi köztársasági elnököktől markánsan eltérő személyiségre van szükségünk.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.