OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. február 27., hétfő 23:05

Az Arménia Népe Kulturális Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 27., hétfő (OS) - Határon átívelő rövid- és hosszú távú együttműködések kialakítása, az örmények 380 évvel ezelőtti gyergyószentmiklósi letelepedése és a település várossá válásának 110 éves évfordulójára.

    Közös programok megvalósítása érdekében szerveztek találkozót Gyergyószentmiklóson magyarországi és erdélyi magyarörmény szervezetek képviselői. A megbeszélésen jelen voltak dr. Serkisian Sevan, Akopyan Nikogos és Avanesian Alex az Országos Örmény Önkormányzat (OÖÖ), dr. Puskás Attila a budapesti székhelyű Magyar-Erdélyi Magyarörmény Egyesület, Kulcsár László és Buslig Gyula az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége (EMÖSZ) részéről, Gál Hunor gyergyószentmiklósi örmény katolikus plébános, ill. a befogadó székely város, Gyergyószentmiklós részéről Fórika Sebestyén, a Művelődési Központ igazgatója.

A megbeszélés témája a határon átívelő rövid- és hosszú távú együttműködések kialakítása, alapját az örmények 380 évvel ezelőtti gyergyószentmiklósi letelepedése és a település várossá válásának 110 éves évfordulójára szervezett Nemzetiségi Fesztivál képezi. Az örmény búcsú köré szeptember 8-10 között szervezett ünnepségsorozat célja a gyergyói és az erdélyi örmény közösség megismertetése mellett az örmények betelepedésének idején Erdélyben élő nemzetiségek - cigányok, görögök, magyarok, románok, szászok és székelyek - kultúrájának bemutatása a többnemzetiségű Erdély gondolata alapján, és a nemzetiségek modellértékű együttélésének kihangsúlyozása a történelmi Magyarországon.

     Kiadó: Arménia Népe Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.