OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2017. március 8., szerda 09:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) -

    5. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak választójoggal rendelkező magyar állampolgár legyen megválasztható?
6. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak magyar állampolgárként született magyar állampolgár legyen megválasztható?
7. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak kizárólag magyar állampolgársággal rendelkező (tehát nem kettős vagy többes állampolgárságú) személy legyen megválasztható?
8. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak olyan magyar állampolgárt lehessen megválasztani, akinek legalább általános iskolai, középfokú, vagy felsőfokú végzettsége van? (Az elvárt végzettségi fokozat kiválasztandó!)
9. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak olyan magyar állampolgárt lehessen megválasztani, aki legalább a magyar nyelvet alaposan ismeri?
10. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé választásnál előnyös szempontnak minősüljön, ha a jelölt személy egy vagy több világnyelvet magas szinten ismer?

A Kormány most a közbeszéd tematizálására alkalmas módon, egy többirányú szakmai elemzésekkel, törvényhozói felelősséggel kezelendő ügyben fordult a laikus néphez, meglehetősen népámító címmel:
"Ön dönt! Szigorítson-e a kormány? Párbeszéd a gyermekutaztatás szabályairól"

Meg merik kérdezni fontosabb ügyben is a népet?

     Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.