OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. március 23., csütörtök 15:55

A Nemzeti Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2017. március 23., csütörtök (OS) - Közlemény és Figyelemfelhívás a BKV Zrt. járművezetőinek a BKK Zrt. ellenőrzéseivel kapcsolatban

    Érdekvédelmünk irányába több jelzés, panasz érkezett a BKK Zrt. munkatársai által, végzett tevékenységekről,melyet szakértőivel az érdekvédelem érdemben megvizsgált. A dolgozói panaszokkal kapcsolatban az alábbiakban tesszük meg állásfoglalásunkat:

Felhívjuk a BKV Zrt. járművezetőinek a figyelmét nyomatékosan arra, hogy a BKK Zrt. csak megrendelő, és nem hatóság. Semmilyen ellenőrzési joga nincsen a BKV Zrt. dolgozóinak irányában. Ellenőrizni csak a hőmérsékletet és a járat darabszámokat illetve késéseket van joguk a jelenleg hatályos jogszabályok alapján. Jelenleg BKV Zrt. alkalmazottat csak az alábbi pontok alapján ellenőrizhetnek, vagy vonhatnak felelősségre:

1. saját közvetlen főnökük (szolgálati elöljáró),illetve a munkáltatói jogkör gyakorlója – csak ők ellenőrizhetnek az F.2 utasítás szerint, és csakis oktató, tanító célzattal,valamint az ellenőrzést jegyzőkönyvezve
2. Vasútbiztonsági csoport (VBCS)
3. NFM - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellenőrei (NKH jogutódja)
4. Rendőrség, Katasztrófavédelem, Honvédségi Katonai Rendészet (katonai rendőrök)

A teljes közlemény megtekinthető a szervezet átmeneti honlapján: www.nesze.sonance.hu címen.
    
     Kiadó: Nemzeti Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.