OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. március 25., szombat 10:10

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Véget kell vetni a Budapest 2024 Zrt.-n keresztüli közpénzlenyúlásnak -

        Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője Fürjes Balázshoz, az olimpiai pályázat kormányzati felelőséhez, ill. a cég tulajdonosaihoz, a Fővárosi Önkormányzathoz és a MOB-hoz  fordul a Budapest 2024 Zrt. pazarló működésének azonnali felszámolása érdekében.
     Magyarország ugyan visszalépett a 2024-es olimpiai pályázattól, a Budapest 2024 Zrt. azonban továbbra is zavartalanul üzemel, hat igazgatóval, akik havonta összesen  8,5 és 10 millió forint közötti összeget kapnak közpénzből, fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között visznek haza, miközben a Zrt. fő feladatköre már megszűnt.
     Ikotity István az LMP országgyűlési képviselője ezért Fürjes Balázshoz, az olimpiai pályázat kormányzati felelőséhez, illetve cég tulajdonosaihoz, a Fővárosi Önkormányzathoz és a MOB-hoz fordul közvetlenül, és kéri a Budapest 2024 Zrt. azonnali jogutód nélküli megszűnését, és az ezzel kapcsolatos költségek minimalizálását. Egyben kéri, hogy a folyamat legyen nyilvános és átlátható, ütemtervvel és költségekkel. Egyben biztosak lehetünk: a cég tevékenységének befejezéséhez nincsen szükség csillagászati összegekkel kitömött igazgatók sokaságára. Elég közpénzt herdált el a kormány az olimpiai pályázat égisze alatt, melyet az LMP által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság vizsgálna ki majd, abban az esetben, ha a Fideszes többség nem akadályozza meg a bizottság felállítását.

Ikotity István
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.