OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. március 26., vasárnap 07:02

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 26., vasárnap (OS) - A stuttgarti magyar közösségekhez látogatott Dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

    Dr. Szilágyi Péter elmondta, látogatása elsőszámú célja, hogy hangsúlyozza: a világban szétszóródott magyarok nem külső szóvivői többé a nemzetnek, hanem annak teljes jogú tagjai. A diaszpórában élő magyarság megtartása éppen ezért minden magyar közös feladata.
Hozzátette: "Együttes erővel kell dolgoznunk azon, hogy a világ magyar szigeteit meg tudjuk őrizni, ezért a Magyar Kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a diaszpórában élő magyarság megkapja a szükséges támogatást identitása megőrzéséhez."
A helyettes államtitkár németországi programja vasárnap folytatódik, amely során a stuttgarti magyar szervezetek vezetői részére tart előadást a Magyar Kormány diaszpórapolitikájáról. A stuttgarti és baden-württembergi magyar iskolák működését a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatja.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.