OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. április 7., péntek 14:49

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. április 7., péntek (OS) - 2017. tavaszán a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Csodálatos KOCKÁzatok címmel a legnagyobb magyar kétoldalú Rubik-kocka mozaik rekord felállítására készül, melyet kéthetes, középiskolásoknak szóló matematikai-közgazdaságtani workshop-sorozat, valamint jótékonysági rendezvény kísér. A program helyszíne a tehetséggondozást ebben a formában egyedüliként támogató budai bevásárló központ.

    A 6,5 m2-es, közel 2000 darab 15-féle egyedi színkombinációjú kockából álló mozaikkép két oldalán különböző, a vizes világbajnokság előtt tisztelgő minta rajzolódik majd ki. A speciális számítógépes programmal tervezett képet 5 profi, magyar kocka bajnok 16 óra alatt építi fel.
A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szociokulturálisan hátrányos helyzetű, 12-18 éves fiataloknak szervez iskolán kívüli interaktív programokat. Idén a Szexi közgazdaságtan blog és a Közért portál egyetemista hallgatói által vezetett "tanórákon" több, mint 600 diák vesz részt. Az élménypedagógiát alkalmazó foglalkozások célja a reál tantárgyak iránti alacsony érdeklődés fokozása, az iskolai tananyagban nem taglalt, komplex összefüggések és a start-up világ bemutatása. Az adományokból vásárolt kockák a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Mosolykommandó Alapítvány segítségével jutnak el hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó és tehetséggondozó intézményekhez. A kép lebontásában az esemény díszvendégei, a vizes vb sportolói is részt vesznek. Az esemény sajtónyilvános, további információ a www.messzehangzo.hu oldalon.
    
     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.