OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. április 10., hétfő 08:52

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 10., hétfő (OS) -

    Ha valamire egyáltalán, akkor leginkább a civilek iránti bizalom rombolására, annak a pártok iránti közbizalomhiány szintjére züllesztésére alkalmas a tervezet.
Igen gusztustalan, és szintén a civil szervezeteket megbélyegző szándékra utal benne az is, hogy a törvénytervezetben írt pénzügyi határértéket a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvényben meghatározott összeghez vonatkoztatják.
Amennyiben a nemzetbiztonsági indokok valóban komolyak, a külföldről támogatott civil szervezet megkülönböztetés mellett még sokkal indokoltabb bevezetni a külföldről támogatott párt, pártalapítvány, közjogi tisztségviselő megjelölést is.

Nemzetbiztonsági kockázatok csökkentéséhez sokkal fontosabb lenne azonban a parlamenti és önkormányzati képviselők, magasabb közjogi tisztségviselők esetében a mandátum feltételeként a kizárólagos magyar állampolgárság kikötése, vagy legalább a külföldi vagy kettős illetve többes állampolgárság nevesített megjelölése is!

Nem szégyellik a törvénytervezetüket az előterjesztők, és a párthátterük? Nem kellene visszavonniuk?

Bár a közvélemény a felelőtlenül hiányos közérdekű tájékoztatás miatt még nem tartja fontosnak, a szintén nemzetbiztonsági jelentőségű népegészségügy szempontjából legalább ennyire fontos lenne például a külföldi élelmiszerek megkülönböztető jelölése, és a bennük felhasznált alap- és adalékanyagok származási helyének kötelező elérhetővé tétele.

Bővebben: http://www.abosz.hu/idoszerukerdesek/unortodox.html

Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.