OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. április 20., csütörtök 10:06

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 20., csütörtök (OS) - Csendben kimúlt az Allergia-Parlagfű Kerekasztal (folytatás)

    Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a résztvevő kormányzati szervek a Földművelésügyi Minisztérium utasítására nem az allergiások, hanem a gyakran földalapú támogatásokban részesülő, hanyag ingatlantulajdonosok érdekeit védik, és nem támogatják a parlagfüves területek átfogó felderítését.

Akkor bújt ki végleg a szög a zsákból, mikor a kerekasztal társelnökei és kormányzati delegáltjai érdemi indoklás nélkül megtagadták a parlagfű elleni közös uniós fellépést kérő levél aláírását, miután az FM delegáltja sikerként könyvelte el a problémát okozó faj törlését az uniós fellépést igénylő veszélyes inváziós fajok listájáról.

A kritikus civil észrevételek miatt a 2016. márciusi ülés jegyzőkönyve hónapokig meg sem jelenhetett a Fenntartható Fejlődés Bizottságának honlapján. Sem a társelnökök, sem az FFB nem reagáltak az erre vonatkozó kérésekre.

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége és a Parlagfű Pollen No Egyesület továbbra is szorgalmazza akár egy megújult kerekasztal, akár egy másik olyan fórum létrehozását, amely nem csak politikailag jól kommunikálható alibi célokat szolgál, hanem valóban a parlagfü pollenkoncentrációjának csökkentésére és az egészségesebb környezet megteremtésére törekszik és ennek érdekében aktív, céltudatos tevékenységet folytat.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.