OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2017. április 23., vasárnap 17:14

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - Az Oroszországhoz való közeledés áldozata lett a Fidesz antikommunizmusa -

    
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tegnapi napon a szabadságtéri szovjet megszállási emlékművet "áldozatokra emlékező emlékműnek" nevezte majd a következőt mondta: "semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg". Mondta ezt válaszként arra, hogy a Fideszes képviselőkhöz is kötődő Magomed Gasszijev megfenyegetett egy magyar állampolgárt, mert ő tiltakozott a Magyarország szuverenitását veszélyeztető orosz befolyás ellen.

Az LMP szerint a gyalázat nem a magyar állampolgár politikai véleménynyilvánítása volt, a gyalázat az, hogy a Szovjet megszállási emlékmű még mindig ott van a Szabadság téren, a gyalázat továbbá az, hogy a Fidesz, azért hogy megfeleljen a volt KGB ügynök Putyinnak, szembeköpi antikommunista múltját.

Magyarországot 1945-ben a Szovjetunió megszállta,  azok a katonák, akiket Hidvéghi áldozatnak nevezett, többszázezer magyar nőt erőszakoltak meg és egy fél évszázadon át tartó emberellenes diktatúrát hoztak be.   A Fidesz régen ezt így gondolta, de a Roszatom pénze és a politikai számítás miatt elárulta alapító elveit.

Ungár Péter
országos elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.