OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. május 24., szerda 11:08

A Demokrata Párt közleménye
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - 50 millió migránssal szemben kockázatos a kormány propagandája. A manchesteri terroresemény kapcsán elhangzott kormánypárti nyilatkozat szerint "Brüsszel elhibázott politikája okán a tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra". Az állítás azonban hamis.

    A Christian Aid Report szerint 250 millióan a klímaváltozás miatt hagyják el otthonukat, 50 millióan természeti katasztrófa miatt, 50 millióan háborúk miatt és 5 millió hazájából menekülő és menekültként befogadott lesz 2050-re. Ennek a brüsszeli bevándorláspolitikával nincs okozati összefüggése, ezért életveszélyes azt megjelölni, mint egyetlen felelőst, amit ha megváltoztatunk, akkor megszűnik a migrációs nyomás.
Ha a kormány mindenre "brüsszelezéssel" és "sorosozással" reagál szakmai érvek helyett, akkor komolytalanná válik, és így kiteszi az országot annak, hogy egyedül kell majd szembenéznünk a migrációs hullámmal.

Ha a kormánynak nem a saját hatalmának megőrzése a legfontosabb, amihez akár ártatlan gyermekek holttestén is átgázol, akkor érdemi párbeszédbe kezd, nem mélyíti a szakadékot. Nem lesz az a magyar határon húzódó kerítés, ami megállít öt magyarországnyi bevándorlót, ha egyedül maradunk. Sürgetjük a kormányt, hogy közös európai védelmi stratégián dolgozzon az európai országokkal együtt. Helyezzen valódi szakembereket háztáji politikusok helyett döntési pozícióba.
     Kiadó: Demokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.