OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. május 24., szerda 16:32

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Ígéretesek a magyar-iráni agrárkapcsolatok:A közel-keleti ország érdeklődik a kiváló magyar gabona-, zöldség- és gyümölcsvetőmag, valamint a növényvédő és rovarirtó szerek iránt. A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a héten Abbas Keshavarz iráni növénytermesztési miniszterhelyettessel.

    Számos kétoldalú, magas szintű szakmai és diplomáciai egyeztetést követően fogadta a Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor iráni kollégáját, akivel az eddigi együttműködés elmélyítéséről és bővítéséről tárgyalt. Magyarország kiváló lehetőséget lát a gabona, valamint a zöldség- és gyümölcsvetőmag exportálására, mely mezőgazdasági termékekre a közel-keleti országban van kereslet. Emellett a technológiai transzfer, és egy mindezt koordináló, kétoldalú szakértői testület létrehozásáról is egyeztetett a két fél. Kezdeményezték továbbá az élelmiszergazdasági termékkivitel hatósági engedélyezését szabályozni hivatott, állat- és növényegészségügyi együttműködést rögzítő tárcaközi szándéknyilatkozat aláírását.

Fazekas Sándor és iráni kollégája tárgyalt iráni gyógynövények magyar feldolgozásának lehetőségéről is. Emellett mindkét fél elkötelezett egy, az agrárkutatás-fejlesztés területét érintő együttműködés kormányközi megállapodás aláírásában.  

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.