OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. június 7., szerda 16:53

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. június 7., szerda (OS) - Három magyar sportoló már biztosan versenyez a 2018-as Téli Paralimpiai Játékokon

    Eleve úgy vágtunk bele a felkészülésbe, hogy reménykedtünk az országkvótában, ezért is nagy öröm, hogy a rengeteg munka megtérült. Itthon még nem bejáratott sportág a para északi sí, a külföldi versenyek alatt sok szakmai segítséget kaptunk a tapasztaltabb külföldi csapatoktól. A következő időszakban ennek megfelelően arra készülünk, hogy a dél-koreai helyszínen a körülményekre is felkészülve, az előző szezon javuló eredményeit tartva, érjük el az egyéni maximumot - egészítette ki Krisztina edzője, Lágler Kristóf.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke sporttörténelmi eredményként értékelte a megszerzett kvótákat: A riói sikerek új lendületet adtak a magyar parasportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy újra képviselhetik hazánkat sportolók a téli paralimpiai játékokon, a legutóbbi, Szocsiban rendezett játékokon ugyanis nem volt magyar versenyző. Sportdiplomáciai szempontból nagyon fontos, hogy a téli sportágakban is jelen legyünk. Nagy siker, hogy a hat téli paralimpiai sportágból háromban is el tudunk indulni, köszönhetően a nagy munkát végző sportolóknak és felkészítőiknek, akiknek a munkáját ezúton is köszönöm. A következő tíz hónapban a Magyar Paralimpiai Bizottság minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a téli paralimpiára készülő sportolók eredményes felkészülését.
A magyar delegáció csapatvezetője dr. Horváth Patrícia, a Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársa lesz.  

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.