OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. június 13., kedd 10:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 13., kedd (OS) - Ha Orbán marad, az Erasmusnak is vége lehet

    Kilencmillió európai fiatal életét gazdagította az elmúlt harminc évben az Erasmus-program. Közöttük több mint kétszázezer magyar résztvevőnek: egyetemistáknak és pedagógusoknak biztosított kivételes tanulási lehetőséget. Ha marad az Orbán Viktor által képviselt EU-ellenes politika, ennek is vége szakadhat.

Az Erasmus-program (amelynek harmincéves évfordulóját ma ünnepli meg az Európai Parlament strasbourgi ülése) bizonyítéka annak, miért alapvető fontosságú Magyarország uniós tagságának megőrzése és megvédése. Aki az Európai Unió ellen uszítja a magyar embereket, az sok tízezer fiatal tanulását, képzését és ezzel együtt hazánk fejlődését is kockára teszi. Az Erasmus-program az elmúlt harminc évben bizonyította, hogy az európai közösség csak akkor képes előre haladni és gyarapodni, ha együttműködő, befogadó és nyitott. Ha marad Orbán és az EU-elleni háború, akkor az Erasmus-programmal együtt eltűnhet minden nyugatos vívmány, minden előny és lehetőség, amelyet az európai közösség biztosít a magyarok számára.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.