OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. június 27., kedd 12:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) -

    Juhász Péter: További titkosítások helyett vonják vissza a TAO támogatások rendszerét!
A TAO-törvény módosításával még átláthatatlanabbá vált ez a korrupció melegágyként működő rendszer. Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a további titkosítások helyett teljesen meg kell szüntetni a TAO támogatások rendszerét.
A TAO-törvény módosításának egyik paragrafusa mindenhonnan törölte a "közhasznú" kifejezést a törvény szövegéből. Így lehetővé vált, hogy a jövőben ne csak közhasznú, hanem bármilyen utánpótlásneveléssel foglalkozó alapítvány is részesülhessen az eltérített adóforintokból - számolt be a Magyar Nemzet.
Juhász Péter véleménye szerint a TAO-rendszer már eddig is a korrupció melegágya volt, mivel ezekre a pénzekre nem vonatkozik az információszabadságról szóló törvény, és a közbeszerzési szabályok sem. Most, hogy már bármilyen utánpótlásneveléssel foglalkozó alapítvány megszedheti magát az eltérített adóforintokkal még átláthatatlanabbá vált ez a korrupt rendszer. A közpénzeket még könnyebben el lehet majd tüntetni, kikerülnek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömik a fideszes szívességkereskedelem részeként.
Az Együtt elnöke a TAO-rendszer módosításának visszavonását követeli a kormánytól. További titkosítások helyett teljesen meg kell szüntetni ezt a korrupt rendszert.

Juhász Péter
az Együtt elnöke
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.