OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2017. július 8., szombat 16:45

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. július 8., szombat (OS) - Kollektív kómába esett a Fenntartható Fejlődés Bizottsága

    Korábban írtunk arról, hogy a társelnökök passzivitása miatt tavasszal megszűnt az FFB által működtetett Allergia-Parlagfű Kerekasztal, melynek ülései addig sem szolgálták a magyar társadalom érdekeit, mivel nem célozták a kerekasztal nevében szereplő problémák enyhítését és nem biztosítottak konstruktív párbeszédet a civilek és a döntéshozók között:
http://os.mti.hu/hirek/126083/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye-1_resz
http://os.mti.hu/hirek/126084/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye-2_resz
A májusi (szabálytalanságokkal kísért) újjáalakuló ülésen kiderült, hogy a résztvevő kormányzati szerveknek (az ÁSZ és az AJBH ismételt kritikai észrevételei dacára) eszük ágában sincs a probléma csökkentését célzó változásokat végrehajtani. A korábbi éveknek megfelelően a fertőzött területek átfogó felmérése helyett iskolásoknak szóló füzeteket nyomtatnak, majd jön az értelmetlen és drága propaganda-helikopterezés, melynek során a parlagfű több mint 99%-a észrevétlen marad. Az alibi-ülés tényét azóta is titkolják a közvélemény elől, arról egyetlen dokumentum sem került fel az FFB honlapjára. Az akusztikus jegyzőkönyvet a társelnökök többszöri kérés ellenére sem osztották meg sem a jelenlévő, sem a távollévő tagokkal. A Bizottság tetszhalott pózt felvéve, a kerekasztal-tagok egyetlen levelére sem válaszol, legyen szó az ülésen elhangzott, közérdekű javaslatok megválaszolásáról, vagy a júniusra ígért ülésről.
     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.