OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. július 19., szerda 16:20

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2017. július 19., szerda (OS) - Magyarországon először indul a hallássérültek szakmai képzésére irányuló, és akadálymentes betanításhoz szükséges tananyag fejlesztése a nemzetközi ERASMUS + program által, melynek megvalósítója a lengyel és a görög partnerek mellett a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért.

    A szállodaipar és a vendéglátás területén 12 szakma tananyaga és ezek jelelt és feliratozott videó változata is elkészül, a hallássérült munkavállalók számára, például pék, cukrász, szobalány, barista, kertész, karbantartó. A nemzetközi projekt első lépéseként már elkészült a siket kultúrát, a siket emberek életét, szokásait, világát, kommunikációját, erősségeit és gyengéit, akadálymentesítési lehetőségeit bemutató kézikönyv a munkaadók számára. Az Alapítvány a napokban kezdte meg a kézikönyv eljuttatását a hotelek, pékségek, éttermek számára, együttműködő partnereket keresve. A vélemények, tapasztalatok begyűjtésével együtt zajlik az egyes szakmák képzési anyagának kidolgozása, és feliratozott, jelnyelvi oktatóvideókon való rögzítése, melyek segítik a hallássérültek betanítását. A barista szakma hamarosan készen áll a videókkal együtt, magyar felirattal. A szakmai anyagok megtekinthetőek a honlapon és a közösségi oldalakon. Emellett az egyes szakmákhoz speciális jelnyelvi szótár is készül négy nyelven. Ez egy hatalmas támogatás a hallássérültek hazai és nemzetközi szakmai képzése terén. Az Alapítvány folyamatosan várja együttműködő partnerek jelentkezését a program megvalósításához. www.munkakoralap.hu
     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.