OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. augusztus 20., vasárnap 14:39

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 20., vasárnap (OS) - Szent István elfeledett intelmei

    "Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel föl, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és gyűlölség" – ezt a Szent István-i intelmet emelte ki négy évvel ezelőtt mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. Gőg és gyűlölet helyett alázat, ez volt számára akkor a legfontosabb üzenet. Sajnálatos, hogy az elmúlt években épp a gyűlöletkeltés és a gőg jellemezte kormányzását, legkevésbé az alázat.

Nemzeti ünnepünk, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékét őrző ünnepnap mindig kiemelkedő szakaszhatár az évben: egyszerre az emlékezésé és egyszerre a jövőbenézésé. Szent István, a magyar állam megteremtője, a magyar és az európai történelem kiemelkedő alakja. Döntéseinek köszönhetően hazánk belépett az európai nemzetek sorába, ezen belül is a nyugati kereszténység, Európa felé orientálódott. A Szent István-i küldetés nem más tehát, mint az Európa felvilágosult, nyugatos feléhez való tartozás.

Orbán Viktor és a Fidesz nemcsak, hogy elfelejtette az államalapító céljait és intelmeit, de mintha tudatosan azzal szemben cselekedne. A sajtóból tudjuk, hogy a kormány által a nagykövetségeknek kiküldött kommunikációs sorvezető előírja, hogy a mai megemlékezéseken minden magyar diplomatának azt kell kiemelnie, hogy "Szent István Magyarországa és a Soros-terv között" kell választania a magyaroknak.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.