OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2017. augusztus 22., kedd 17:58

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 22., kedd (OS) - LMP: A munkaerőhiány miatt nőnek a keresetek,megújuló bérpolitikára van szükség -

    Az LMP szerint a tűzoltásszerű bérkorrekciók helyett egy kiszámítható, tervezett bérfelzárkóztatásra lenne szükség. A munkaerőhiány egyre komolyabb gondot okoz a magyar gazdaságnak, ennek megoldására az Orbán-kormánynak nincs semmiféle terve.  

A kormány győzelmi jelentésként közölte az átlagkeresetek növekedését, ám ennek hátterében valójában az egyre súlyosabb és egyre több területre kiterjedő munkaerő-hiány áll. A kormánynak nincs terve a gazdaság rendbetételére, nem egyeztet az érintettekkel, döntései nincsenek előkészítve és nincsenek végiggondolva. A nyári munkaerő-hiány a Balatonnál vagy a kereskedelmi dolgozók sztrájkkészültsége egyértelműen mutatja, hogy a magyar gazdaság egyre kevésbé működőképes.

Az LMP szerint a gazdaság rendbetételének első lépése a valódi, mindenkire kiterjedő bérrendezés. A megújuló bérpolitikánk a minimálbért adómentessé tenné, a csak gazdagoknak kedvező egykulcsos adót pedig igazságos, többkulcsos rendszer váltaná fel. Az LMP adórendszerével a minimálbér nettója 23 ezer forinttal, az átlagbéré 38 ezer forinttal nőne már a jövő évben.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.