OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. szeptember 4., hétfő 07:22

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 4., hétfő (OS) -

    Az iskoláztatással kapcsolatos költségeket nem minden család veszi könnyen. A felszerelés megvásárlása minden második családban okozott fejtörést az előző tanévben: előre kellett spórolniuk, hogy meg tudják vásárolni azt. A családok 3 %-a kölcsönkért, hogy fedezni tudja ezeket a kiadásokat, 1 % pedig hitelt is felvett. A családok 36 százalékának nem okozott semmilyen gondot a felszerelések megvásárlása.

A korrepetálások és fejlesztések is sokszor a családi kasszát terhelik. Minden harmadik családban van olyan gyermek, akinek szüksége volt az előző tanévben korrepetálásra, 41 %-uk esetében ez fizetett foglalkozást jelentett. Szintén minden harmadik családban pedig van olyan gyermek, akinek kellett valamilyen fejlesztésre járnia, 19 %-uk esetében jelentett ez többlet kiadást.
"Az SOS-ben nevelkedő gyerekek szinte mindegyikének szüksége van korrepetálásra. Gyakran évekig kell járniuk fejlesztésre vagy pszichológiai foglalkozásra, hogy behozzák lemaradásaikat és feldolgozzák a traumákat. Ezeket 4-6 gyerek esetében lehetetlenség önállóan fedezni. Az SOS-nek itt van óriási szerepe, hiszen saját pszichológusokkal és szakembereikkel hozzáférést biztosítanak a gyerekek fejlődéséhez szükséges "extra" dolgokhoz" – mondta Szilvási Léna.

A hagyományos családok 27 %-ának nem okoz semmilyen nehézséget a gyerekeket különórára, fejlesztésre járatni. Minden nyolcadik válaszadó azonban jelezte, hogy külön munkát kell vállalniuk, hogy ezeket finanszírozni tudják.

Sajtókapcsolat: 70/9489904

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.